Celerový salát s jablky a hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 45 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 491.9 mg
- Vláknina 9785 mg
- Vitamín A 9785 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hroznové víno dobře umyjeme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Z nového celeru odkrojíme nať, bulvu očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá jablka neloupeme pokud mají pěknou slupku, nakrájíme je na malé kostičky, hned zakapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vhodíme do mísy, přidáme hroznové víno a celer, promícháme. Přidáme sýr nakrájený na kostičky a část posekaných ořechů. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vysteleme dno mísy a na ně navršíme směs. Jako dresink smícháme ušlehanou šlehačku a majonézu, osolíme, do salátu vmícháme až těsně před podáváním. Ozdobíme celými ořechy.