Jablíčka v pivním županu
Suroviny
- 0.5 kostka Droždí
- 4 ml Olej rostlinný
- 4 ks Jablka
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Džus jablečný
- 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Calvados
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 2 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 371.9 mg
- Vláknina 10060.8 mg
- Vitamín A 10060.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kroužky. Poté je necháme macerovat v misce s cukrem a calvadosem.
-
2
Mouku smícháme se solí, droždím, pivem, jablečnou šťávou a olejem a vypracujeme hladké těstíčko. Necháme je asi 4 hodiny odstát.
-
3
Vmícháme ušlehaný sníh a kroužky jablek postupně v těstíčku namáčíme.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej a namočená jablka smažíme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.