Ravioli plněné hruškami s ovčím sýrem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 500 g Sýr Ricotta
- 100 g Sýr Parmezán
- 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 150 g Máslo čerstvé
- 10 g Mák - semena
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Hrušky
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Hrušky
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1546 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 93 g
- Sodík 1099 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 617.5 mg
- Draslík 364.5 mg
- Vláknina 13530 mg
- Vitamín A 13530 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušku oloupeme, nakrájíme nadrobno na kostičky, dáme ji do misky a přidáme ricottu. Směs dobře promícháme a přidáme k ní žloutky a nastrouhaný parmezán.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
-
2
Z těsta vyválíme plát, vykrájíme z něj kolečka o průměru 10 cm, doprostřed dáme trošku náplně, přeložíme na polovinu a dobře utěsníme.
-
3
Uvařené ravioli ochutíme hoblinkami sýra a plátky hrušek. Posypeme mákem.