Ravioli plněné hruškami s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mák - semena
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Hrušky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Hrušky
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1546 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 617.5 mg
  • Draslík 364.5 mg
  • Vláknina 13530 mg
  • Vitamín A 13530 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušku oloupeme, nakrájíme nadrobno na kostičky, dáme ji do misky a přidáme ricottu. Směs dobře promícháme a přidáme k ní žloutky a nastrouhaný parmezán.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát, vykrájíme z něj kolečka o průměru 10 cm, doprostřed dáme trošku náplně, přeložíme na polovinu a dobře utěsníme.

  • 3

    Uvařené ravioli ochutíme hoblinkami sýra a plátky hrušek. Posypeme mákem.

Komentáře k receptu