Jehněčí ragú s granátovým jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 5 g Sůl
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 15 g Kurkuma
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablko granátové
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 103.1 mg
  • Draslík 804.7 mg
  • Vláknina 10483.5 mg
  • Vitamín A 10483.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso zbavíme větších kusů tuku, odblaníme a nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Nať koriandru omyjeme a oklepeme. Lístky otrháme a asi 1/2 lžíce dáme stranou, zbytek jemně nasekáme. Granátové jablko rozkrojíme napůl, jednu půlku dáme rovněž stranou, druhou vymačkáme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej. Jehněčí v něm na prudkém ohni řádně opečeme a vyjmeme. Poté na již použitém oleji podusíme česnek, cibuli a většinu sekaného koriandru spolu s paprikou, kurkumou, mletým koriandrem a solí. Přilijeme šťávu z granátového jablka a 200 ml vody, opět vložíme maso a zakryté ho necháme na mírném ohni zhruba 1 hodinu dusit, dokud nezměkne.

  • 3

    Zbývající půlku granátového jablka rozlámeme na kusy a uvolníme jadérka. Šťávu, která při tom vyteče, zachytíme do misky a přidáme k masu.

  • 4

    Ragú podle chuti dochutíme solí, posypeme zbývajícími lístky koriandru a jádry granátového jablka. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu