Jehněčí ragú s granátovým jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 31 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 103.1 mg
- Draslík 804.7 mg
- Vláknina 10483.5 mg
- Vitamín A 10483.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso zbavíme větších kusů tuku, odblaníme a nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Nať koriandru omyjeme a oklepeme. Lístky otrháme a asi 1/2 lžíce dáme stranou, zbytek jemně nasekáme. Granátové jablko rozkrojíme napůl, jednu půlku dáme rovněž stranou, druhou vymačkáme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej. Jehněčí v něm na prudkém ohni řádně opečeme a vyjmeme. Poté na již použitém oleji podusíme česnek, cibuli a většinu sekaného koriandru spolu s paprikou, kurkumou, mletým koriandrem a solí. Přilijeme šťávu z granátového jablka a 200 ml vody, opět vložíme maso a zakryté ho necháme na mírném ohni zhruba 1 hodinu dusit, dokud nezměkne.
-
3
Zbývající půlku granátového jablka rozlámeme na kusy a uvolníme jadérka. Šťávu, která při tom vyteče, zachytíme do misky a přidáme k masu.
-
4
Ragú podle chuti dochutíme solí, posypeme zbývajícími lístky koriandru a jádry granátového jablka. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.