Kuřecí řízek na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 581 mg
- Vláknina 822.5 mg
- Vitamín A 822.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Servírovací podnos předehřejeme v troubě na 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou.
-
2
Rozehřejeme pánev, necháme zpěnit 50 g másla na silném plameni, řízky smažíme z každé strany asi 3 minuty. Udržujeme na servírovacích podnosech teplé.
-
3
Zbývající máslo dáme na pánev a necháme zhnědnout. Hned zředíme citronovou šťávou, krátce povaříme a nalijeme na řízky. Posypeme petrželí a servírujeme.