Kuřecí řízek na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 581 mg
  • Vláknina 822.5 mg
  • Vitamín A 822.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Servírovací podnos předehřejeme v troubě na 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou.

  • 2

    Rozehřejeme pánev, necháme zpěnit 50 g másla na silném plameni, řízky smažíme z každé strany asi 3 minuty. Udržujeme na servírovacích podnosech teplé.

  • 3

    Zbývající máslo dáme na pánev a necháme zhnědnout. Hned zředíme citronovou šťávou, krátce povaříme a nalijeme na řízky. Posypeme petrželí a servírujeme.

Komentáře k receptu