Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Džem meruňkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 999.6 mg
  • Vláknina 4915.1 mg
  • Vitamín A 4915.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kostky přibližně 3 x 3 cm. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Připravíme si marinádu: cibuli, česnek, 1/2 pokrájeného zázvoru, nastrouhanou kůru z limetky, 1 lžíci olivového oleje a 3 lžíce sójové omáčky dáme do mísy. Přidáme maso, pokapeme limetkovou šťávou a promícháme s marinádou. Maso necháme v marinádě 3-12 hodin (dáme do chladničky).

  • 3

    Připravíme si meruňkový dip: lahůdkovou cibulku s natí očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Dáme ji do mísy a přidáme k ní 1,5 lžíce pokrájeného zázvoru, 1/2 lžičky pasty Sambal Oelek,

  • 4

    sladký meruňkový džem, 2 lžíce sójové omáčky, 2 špetky citronového pepře a vše dobře promícháme.

  • 5

    Ve woku si rozpálíme 3 lžíce sezamového oleje a za stálého míchání kuřecí prsa orestujeme dozlatova. Před dokončením maso přelijeme 2-3 lžícemi marinády, případně přisolíme podle chuti, promícháme a odstavíme z plotny.

  • 6

    Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, polijeme 2 lžícemi meruňkového dipu a podáváme.

  • 9

Komentáře k receptu