Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 4 ks Cibule
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Limetka
- 2 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř citronový
- 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Džem meruňkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 11 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 999.6 mg
- Vláknina 4915.1 mg
- Vitamín A 4915.1 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kostky přibližně 3 x 3 cm. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a drobně pokrájíme.
-
2
Připravíme si marinádu: cibuli, česnek, 1/2 pokrájeného zázvoru, nastrouhanou kůru z limetky, 1 lžíci olivového oleje a 3 lžíce sójové omáčky dáme do mísy. Přidáme maso, pokapeme limetkovou šťávou a promícháme s marinádou. Maso necháme v marinádě 3-12 hodin (dáme do chladničky).
-
3
Připravíme si meruňkový dip: lahůdkovou cibulku s natí očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Dáme ji do mísy a přidáme k ní 1,5 lžíce pokrájeného zázvoru, 1/2 lžičky pasty Sambal Oelek,
-
4
sladký meruňkový džem, 2 lžíce sójové omáčky, 2 špetky citronového pepře a vše dobře promícháme.
-
5
Ve woku si rozpálíme 3 lžíce sezamového oleje a za stálého míchání kuřecí prsa orestujeme dozlatova. Před dokončením maso přelijeme 2-3 lžícemi marinády, případně přisolíme podle chuti, promícháme a odstavíme z plotny.
-
6
Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, polijeme 2 lžícemi meruňkového dipu a podáváme.
-
9