Restovaná ryba s papájovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Chňapal červený
- 50 g Papaya
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Hořčičné semínko
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 0.5 kávová lžička Cibule sušená
- 2 ks Citrony
- 1 špetka Kurkuma
- 2 polévková lžíce Cibule
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 528.9 mg
- Vláknina 6344.8 mg
- Vitamín A 6344.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším rendlíku svaříme vodu s nakrájenými cibulemi, cukrem, nakládanou kukuřicí, vinným octem, pokrájenou chilli papričkou, hořčičnými semínky, kurkumou. Na mírném ohni směs vaříme deset minut. Poté vmícháme Maizenu rozmíchanou v trošce studené vody a omáčku stále mícháme, dokud nezhoustne. Na závěr do omáčky zamícháme nakrájenou papáju a omáčku za občasného míchání necháme vychladnout.
-
2
Připravíme si kořenící směs. V misce promícháme mletou sušenou cibuli, mletou papriku, sušený tymián, sušené oregano, cayenský pepř, černý pepř a Maizenu.
-
3
Půlky citronů položíme na pánev řezem dolů a opékáme je, dokud nezhnědnou.
-
4
V kořenící směsi obalíme porce ryby a do masa ji dobře vetřeme. Rozehřejeme teflonovou pánev, vložíme porce ryby, zakapeme olejem a z každé strany rybu restujeme dvě minuty.
-
5
Hotové maso rozdělíme na talíře, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme půlku opečeného citronu a hned podáváme.