Avokádový salát se srnčími nudličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mango
  • 200 g Srnčí kýta
  • 5 g Sůl
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Saturejka
  • 100 g Salát Rosso
  • 5 g Pepř bílý
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Ocet jablečný
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 721 mg
  • Vláknina 19681 mg
  • Vitamín A 19681 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme sójovou omáčkou, opepříme.

  • 2

    Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nadrobno nakrájíme. S polovinou citronové šťávy přidáme k masu. Pánev sejmeme ze sporáku, maso necháme 10 minut uležet.

  • 3

    Mezitím omyjeme fazolky, očistíme je a se saturejkou vaříme v troše osolené vařící vody asi 6-7 minut. Slijeme, ochladíme pod studenou vodou, saturejku odstraníme, fazolky necháme zchladnout.

  • 4

    Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Půlky avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme zbytkem citronové šťávy. Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a natrháme na kousky.

Komentáře k receptu