Avokádový salát se srnčími nudličkami
Suroviny
- 200 g Mango
- 200 g Srnčí kýta
- 5 g Sůl
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 5 g Saturejka
- 100 g Salát Rosso
- 5 g Pepř bílý
- 20 ml Omáčka sójová
- 500 ml Voda pitná
- 20 ml Citronová šťáva
- 10 ml Olej rostlinný
- 20 ml Ocet jablečný
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 24 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 721 mg
- Vláknina 19681 mg
- Vitamín A 19681 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme sójovou omáčkou, opepříme.
-
2
Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nadrobno nakrájíme. S polovinou citronové šťávy přidáme k masu. Pánev sejmeme ze sporáku, maso necháme 10 minut uležet.
-
3
Mezitím omyjeme fazolky, očistíme je a se saturejkou vaříme v troše osolené vařící vody asi 6-7 minut. Slijeme, ochladíme pod studenou vodou, saturejku odstraníme, fazolky necháme zchladnout.
-
4
Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Půlky avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme zbytkem citronové šťávy. Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a natrháme na kousky.