Salát z chřestu a pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 4 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 209.7 mg
- Vláknina 4897.8 mg
- Vitamín A 4897.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spodní třetinu chřestu oloupeme a chřest nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm. Opékáme je na pánvi na slunečnicovém oleji za častého míchání asi 5 minut. Zalijeme pomerančovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a chvíli zvolna podusíme. Necháme vychladnout.
-
2
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Šťávu zachytíme a smícháme ji s hroznovým olejem, solí a pepřem.
-
3
Chřest promícháme s dílky pomerančů, pokapeme zálivkou a posypeme omytou řeřichou.