Salát z chřestu a pomerančů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Chřest zelený
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej hroznový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 209.7 mg
  • Vláknina 4897.8 mg
  • Vitamín A 4897.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spodní třetinu chřestu oloupeme a chřest nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm. Opékáme je na pánvi na slunečnicovém oleji za častého míchání asi 5 minut. Zalijeme pomerančovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a chvíli zvolna podusíme. Necháme vychladnout.

  • 2

    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Šťávu zachytíme a smícháme ji s hroznovým olejem, solí a pepřem.

  • 3

    Chřest promícháme s dílky pomerančů, pokapeme zálivkou a posypeme omytou řeřichou.

Komentáře k receptu