Pikantní jehněčí špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pasta Sambal Oelek
  • 500 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Limetka
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Mango
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 4827 mg
  • Vitamín A 4827 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1210.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Smícháme limetkovou šťávu a kůru, ostrou pastu sambal oelek a česnek. Zamícháme s kousky masa. Přikryjeme a dáme odležet do chladničky na nejméně 1 hodinu.

  • 2

    Cibulky kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme mango a dužninu rozkrájíme na větší kostky.

  • 3

    Maso vyjmeme a lehce osušíme. Na jehlu napichujeme mango, obtočené masovými nudličkami a cibulku. Mírně osolíme a opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu