Pikantní jehněčí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 4827 mg
- Vitamín A 4827 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1210.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Smícháme limetkovou šťávu a kůru, ostrou pastu sambal oelek a česnek. Zamícháme s kousky masa. Přikryjeme a dáme odležet do chladničky na nejméně 1 hodinu.
-
2
Cibulky kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme mango a dužninu rozkrájíme na větší kostky.
-
3
Maso vyjmeme a lehce osušíme. Na jehlu napichujeme mango, obtočené masovými nudličkami a cibulku. Mírně osolíme a opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Podáváme se zeleninovým salátem.