Jablečné galettes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pohanková
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 750 ml Víno jablečné
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 144.1 mg
  • Draslík 248.4 mg
  • Vláknina 7025 mg
  • Vitamín A 7025 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a vína palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek a horké je uchováme.

  • 3

    Jablka nakrájíme na plátky, doměkka je opečeme na rozehřátém másle a dáme na mísu. Přidáme rozmíchanou zakysanou smetanu a posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme k pohankovým palačinkám.

Komentáře k receptu