Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kompot třešňový
  • 300 g Listové těsto
  • 30 g Mandle
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 80 g Cukr krupice
  • 25 g Cukr vanilka
  • 250 g Mascarpone
  • 25 g Solamyl - bramborový škrob
  • 130 ml Likér pomerančový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 113.2 mg
  • Draslík 292.8 mg
  • Vláknina 9900 mg
  • Vitamín A 9900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně vypeckujeme, přidáme likér a cukr, přivedeme k varu.

  • 2

    Solamyl rozmícháme v trošce vody. Přidáme k horkým třešním, necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vykrájíme kolečka podle velikosti zapékacích misek. Ty potom vložíme do misek a potřeme bílkem, posypeme strouhanými mandlemi a cukrem.

  • 3

    Pečeme v horké troubě 15-20 minut. Střed horkých mističek trochu promáčkneme lžící. Mascarpone smícháme s limetkovou kůrou a vymačkáme šťávu. Přidáme ušlehanou šlehačku.

  • 4

    Směsí naplníme vychladlé mističky a podáváme s teplou nebo studenou třešňovou omáčkou.

  • 5

Komentáře k receptu