Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 52 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 113.2 mg
- Draslík 292.8 mg
- Vláknina 9900 mg
- Vitamín A 9900 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně vypeckujeme, přidáme likér a cukr, přivedeme k varu.
-
2
Solamyl rozmícháme v trošce vody. Přidáme k horkým třešním, necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vykrájíme kolečka podle velikosti zapékacích misek. Ty potom vložíme do misek a potřeme bílkem, posypeme strouhanými mandlemi a cukrem.
-
3
Pečeme v horké troubě 15-20 minut. Střed horkých mističek trochu promáčkneme lžící. Mascarpone smícháme s limetkovou kůrou a vymačkáme šťávu. Přidáme ušlehanou šlehačku.
-
4
Směsí naplníme vychladlé mističky a podáváme s teplou nebo studenou třešňovou omáčkou.
-
5