Ovoce s pomerančovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 328.2 mg
- Vláknina 17364.9 mg
- Vitamín A 17364.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1776.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem, pomalu povaříme. Přidáme vanilkové lusky, badyán, hřebíčky, nové koření a skořici a nezakryté svaříme na sirup. Necháme vychladnout, odstraníme koření.
-
2
Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meloun oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké špalíčky. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Hroznové víno očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka. Plody mochyně vybereme ze slupky a omyjeme. Mátu omyjeme a otrháme lístky. Všechny přísady vložíme do mísy, promícháme a pokapeme likérem.
-
3
Podáváme se sirupem.