Ovoce s pomerančovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 250 g Jahody zahradní
  • 250 g Cukr krupice
  • 10 g Vanilkový lusk
  • 100 g Physalis (mochyně)
  • 30 g Máta
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Badyán
  • 4 cl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 328.2 mg
  • Vláknina 17364.9 mg
  • Vitamín A 17364.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1776.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem, pomalu povaříme. Přidáme vanilkové lusky, badyán, hřebíčky, nové koření a skořici a nezakryté svaříme na sirup. Necháme vychladnout, odstraníme koření.

  • 2

    Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meloun oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké špalíčky. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Hroznové víno očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka. Plody mochyně vybereme ze slupky a omyjeme. Mátu omyjeme a otrháme lístky. Všechny přísady vložíme do mísy, promícháme a pokapeme likérem.

  • 3

    Podáváme se sirupem.

Komentáře k receptu