Anglický krém k ovoci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 75 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 15 polévková lžíce Lesní plody - mražené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 567.8 mg
  • Draslík 49.5 mg
  • Vláknina 2475 mg
  • Vitamín A 2475 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Vanilkové lusky podélně nařízneme a vyškrábeme dřeň. Dřeň i lusky zalijeme mlékem, svaříme a necháme 15 minut louhovat. Lusky vyjmeme a horké mléko promícháme se solí a žloutkovou pěnou. Na středním plameni pomalu zahříváme, dokud se krém nespojí. Nesmí se vařit. Ovoce rozdělíme do skleněných misek a přelijeme vlažným krémem. Ozdobíme trubičkou nebo oplatkou.

Komentáře k receptu