Anglický krém k ovoci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 567.8 mg
- Draslík 49.5 mg
- Vláknina 2475 mg
- Vitamín A 2475 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Vanilkové lusky podélně nařízneme a vyškrábeme dřeň. Dřeň i lusky zalijeme mlékem, svaříme a necháme 15 minut louhovat. Lusky vyjmeme a horké mléko promícháme se solí a žloutkovou pěnou. Na středním plameni pomalu zahříváme, dokud se krém nespojí. Nesmí se vařit. Ovoce rozdělíme do skleněných misek a přelijeme vlažným krémem. Ozdobíme trubičkou nebo oplatkou.