Salát z rajčat a banánů
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 5 g Cukr krupice
- 150 g Maracuja
- 5 g Kmín římský
- 60 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Banány
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 16 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 744.2 mg
- Vláknina 18254.5 mg
- Vitamín A 18254.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme a našikmo nakrájíme na plátky. Ihned pokapeme citronovou šťávou. Rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na úzké špalíčky. Přidáme k banánům. Umícháme krém z rozmixované maracuji a oleje, ochutíme zázvorem, solí, octem, cayenským pepřem, špetkou kmínu, kari a cukrem. Otrháme lístky koriandru nebo petržele. Salát přelijeme dresinkem a posypeme zelenými bylinkami.