Dušený humr s citronovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Vývar rybí
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Petržel - nať
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Humr
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 237.5 mg
  • Draslík 1507.9 mg
  • Vláknina 33342.8 mg
  • Vitamín A 33342.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z omytého citronu odkrojíme 2 plátky. Cibuli i plátky citronu vložíme do hrnce s rybím vývarem, přidáme kuličky pepře a nového koření a opláchnutý čerstvý tymián. Vývar naředíme 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté přidáme omytého humra a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

  • 2

    Zálivku připravíme tak, že v misce důkladně rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.

  • 3

    Hotového humra vyjmeme z hrnce. Když vychladne, zbavíme ho krunýře a maso nakrájíme na proužky. Využijeme i maso z klepet, které také nakrájíme na plátky.

  • 4

    Petrželovou nať opláchneme, vodu setřepeme a petržel na jemno nasekáme. Maso z humra pokapeme připravenou zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu