Fenyklová omáčka k mořskému ďasovi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Fenykl obecný
  • 500 g Cibule
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 800 g Mořský ďas
  • 140 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1787.1 mg
  • Vláknina 24116.5 mg
  • Vitamín A 24116.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl nakrájíme na proužky a zelenou nať odložíme. Ze dvou pomerančů sloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Třetí oloupeme a rozebereme na měsíčky. Rozpustíme máslo, přidáme pomerančovou šťávu, fenykl a fenyklová semínka a uvaříme. Vmícháme smetanu a vše rozmixujeme. Nakrájenou chilli papričku s polovinou pomerančové kůry a měsíčků pomeranče přidáme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem. Posypeme fenyklovou natí.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na jemné kroužky, česnek na klínky. Na dno zapékací mísy rozložíme cibuli a česnek. Rybu osolíme a opepříme, dáme do mísy. Citron omyjeme, osušíme, pokrájíme na proužky. Spolu s bobkovými listy rozložíme na rybu. Polijeme olivovým olejem a nezakryté pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 3

    Z omáčky vyjmeme bobkový list, vložíme do ní zbylé kousky pomeranče, nalijeme na mísu a na ni položíme rybu.

Komentáře k receptu