Kalamáry v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1534 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 131 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 628.6 mg
- Draslík 627.2 mg
- Vláknina 8592.5 mg
- Vitamín A 8592.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těla kalamárů nakrájíme na kroužky široké asi 1 cm, v misce je ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a worcesterem a necháme stranou odležet.
-
2
Do misky prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme žloutek, přidáme vodu a sůl a od středu vymícháme hladké těsto. Vmícháme sníh z jednoho bílku, ve fritovacím hrnci zahřejeme olej na 175 °C, kroužky kalamárů obalujeme v hladké mouce, potom v těstíčku a v oleji fritujeme dozlatova.
-
3
Citróny umyjeme, nakrájíme na dílky, z petržele otrháme lístky. Kalamáry podáváme ozdobené citrónem a petrželí.