Kalamáry v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kalamáry
  • 5 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Voda pitná
  • 500 ml Olej stolní
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1534 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 628.6 mg
  • Draslík 627.2 mg
  • Vláknina 8592.5 mg
  • Vitamín A 8592.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těla kalamárů nakrájíme na kroužky široké asi 1 cm, v misce je ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a worcesterem a necháme stranou odležet.

  • 2

    Do misky prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme žloutek, přidáme vodu a sůl a od středu vymícháme hladké těsto. Vmícháme sníh z jednoho bílku, ve fritovacím hrnci zahřejeme olej na 175 °C, kroužky kalamárů obalujeme v hladké mouce, potom v těstíčku a v oleji fritujeme dozlatova.

  • 3

    Citróny umyjeme, nakrájíme na dílky, z petržele otrháme lístky. Kalamáry podáváme ozdobené citrónem a petrželí.

Komentáře k receptu