Ropušnice s citronovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Pažitka
  • 650 g Ropušnice - filety
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Cuketa
  • 50 g Rajčata
  • 40 g Zázvor celý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 964.9 mg
  • Vláknina 3172.5 mg
  • Vitamín A 3172.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.

  • 2

    Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.

Komentáře k receptu