Ropušnice s citronovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 964.9 mg
- Vláknina 3172.5 mg
- Vitamín A 3172.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.
-
2
Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
3
Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.