Salát z jablek a sleďů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 79.4 mg
- Vláknina 3183 mg
- Vitamín A 3183 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Ihned zalijeme citrónovou šťávou a dáme stranou.
-
2
Řepu oloupeme a taktéž pokrájíme na menší kousky, stejně jako filety ze sledě.
-
3
Z octa, oleje, hořčice, soli a pepře vyrobíme zálivku.
-
4
Všechny suroviny smícháme dohromady a zalijeme připraveným dresinkem.
-
5
Osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.