Citrón plněný tuňákovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Majonéza
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 4 ks Citrony
  • 2 ks Brambory
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 477.9 mg
  • Vláknina 13165 mg
  • Vitamín A 13165 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka. 12 oliv nakrájíme nadrobno. Ze spodní části citrónů odřízneme kolečko, aby stály. Z vrchní části odřízneme klobouček. Dužinu vybereme a nadrobno nakrájíme. Česnek a tuňáka namixujeme dohladka.

  • 2

    Brambory rozmačkáme vidličkou a smícháme s tuňákem, majonézou, olivami, citrónem a petrželí. Osolíme a opepříme. Hotovou směsí naplníme citróny, dozdobíme půlkami zbývajících oliv a vychladíme.

Komentáře k receptu