Čokoládový dort s datlemi
Suroviny
- 120 g Čokoláda hořká
- 30 g Mandle
- 90 g Samokypřicí mouka
- 130 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr krupice
- 120 g Datle
- 20 g Hrozinky
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Pomerančová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Džem meruňkový
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Sirup Monin - grenadina
- 1 polévková lžíce Sirup Golden
- 2 polévková lžíce Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 27 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 281.4 mg
- Vláknina 6149.2 mg
- Vitamín A 6149.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, grenadinu, sirup a pak je necháme vychladnout.
-
2
Smícháme máslo, cukr, vejce a čokoládovou směs. Vedle smícháme mouku, umletou rýži, obě směsi smícháme.
-
3
Do dvou tukem vytřených a strouhankou vysypaných forem na dort rozdělíme těsto, pečeme ho dvacet pět minut. Po vychladnutí vyklopíme.
-
4
Ve vodní lázni pět minut rozpouštíme ještě nakrájené datle, šťávy, cukr třtinový, oloupané mandle, hrozinky a džem. Po vychladnutí náplní spojíme oba dortové korpusy k sobě a dort poprášíme moučkou.