Kuřecí prsíčka s citronem a sektem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 350 ml Víno šumivé (sekt)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 502.9 mg
  • Vláknina 2663.8 mg
  • Vitamín A 2663.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1094.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Posypeme solí a pepřem a vložíme do pánve na rozehřátý olivový olej. Maso zaprášíme moukou a opečeme ze všech stran.

  • 2

    Z chemicky neošetřeného a omytého menšího citronu nastrouháme kůru v množství na 1 kávovou lžičku. Z poloviny citronu vylisujeme šťávu. Citronovou kůru i šťávu přimícháme k masu a přilijeme sekt. Dochutíme solí a bobkovým listem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut. Občas promícháme.

  • 3

    Hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu