Smažené kuře s pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 650 g Kuřecí prsa
- 200 g Marmeláda pomerančová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Máta
- 2 špetka Pepř cayenský
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Švestky sušené
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 0.51 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 11 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 858.6 mg
- Vláknina 5795.8 mg
- Vitamín A 5795.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z chemicky neošetřeného pomeranče vylisujeme šťávu. Pomerančovou kůru nastrouháme, vložíme do malého hrnce s vodou a povaříme asi 3 minuty. Vodu slijeme přes síto a kůru dáme stranou.
-
2
Marinádu si připravíme rozmícháním 4 lžic pomerančové šťávy se 2 lžícemi olivového oleje, se sherry, špetkou soli a pepře.
-
3
Kuřecí maso krájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm, vložíme do marinády a zakryté necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin.
-
4
Omáčku připravíme tak, že v přikrytém hrnci přibližně 15 minut vaříme 100 g marmelády, nahrubo nakrájené sušené švestky a hrozinky. V průběhu vaření několikrát promícháme.
-
5
Když připravená hmota vychladne, vmícháme do ní opět 100 g marmelády a nasekaná ořechová jádra.
-
6
Ve sklenici rozmícháme 3 lžíce pomerančové šťávy se lžící vody a přilijeme do omáčky.
-
7
Maso smažíme na olivovém oleji doměkka, hotové posypeme pomerančovou kůrou a podáváme s připravenou omáčkou. Zdobíme lístky máty.