Smažené kuře s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Kuřecí prsa
  • 200 g Marmeláda pomerančová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Máta
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Švestky sušené
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 0.51 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 858.6 mg
  • Vláknina 5795.8 mg
  • Vitamín A 5795.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chemicky neošetřeného pomeranče vylisujeme šťávu. Pomerančovou kůru nastrouháme, vložíme do malého hrnce s vodou a povaříme asi 3 minuty. Vodu slijeme přes síto a kůru dáme stranou.

  • 2

    Marinádu si připravíme rozmícháním 4 lžic pomerančové šťávy se 2 lžícemi olivového oleje, se sherry, špetkou soli a pepře.

  • 3

    Kuřecí maso krájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm, vložíme do marinády a zakryté necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin.

  • 4

    Omáčku připravíme tak, že v přikrytém hrnci přibližně 15 minut vaříme 100 g marmelády, nahrubo nakrájené sušené švestky a hrozinky. V průběhu vaření několikrát promícháme.

  • 5

    Když připravená hmota vychladne, vmícháme do ní opět 100 g marmelády a nasekaná ořechová jádra.

  • 6

    Ve sklenici rozmícháme 3 lžíce pomerančové šťávy se lžící vody a přilijeme do omáčky.

  • 7

    Maso smažíme na olivovém oleji doměkka, hotové posypeme pomerančovou kůrou a podáváme s připravenou omáčkou. Zdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu