Banány flambované calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 30 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 929.1 mg
- Vláknina 15226 mg
- Vitamín A 15226 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme.
-
2
Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě.
-
3
Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty.
-
4
Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme.
-
5
Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou.