Bramborové karbanátky s banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Banány
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 836.6 mg
  • Vláknina 20630 mg
  • Vitamín A 20630 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka. Scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme kuřecí maso.

  • 2

    Banán rozmačkáme a spolu s moukou, citronovou šťávou, cibulí nakrájenou nadrobno a polovinou šalvěje zapracujeme do bramborové směsi. Osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na 8 dílů a pomoučněnýma rukama vytvříme 8 karbanátků.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 15 minut. Hotové udržujeme teplé. Na pánev přidáme vývar, zbylou šalvěj a smetanu. Omáčku 3 minuty vaříme za stálého míchání.

  • 4

    Karbanátky upravíme na mísu a ozdobíme snítkami šalvěje.

  • 5

    Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu