Meloun s vinaigrettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 ks Meloun cukrový
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 260.2 mg
  • Vláknina 2730.3 mg
  • Vitamín A 2730.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 888.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun zbavíme semen a kulatým kráječkem vydlabeme dužinu. Nakrájíme oloupanou okurku na malé kostičky a rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a zbavíme je semen. Nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Kuličky melounu, rajčata a okurky smícháme v míse s trochou soli a 2 lžícemi máty a necháme 10 minut odležet.

  • 3

    Vinaigrettu připravíme z oleje, octa, zbytku nasekané máty, soli a kmínu. Přelijeme ji přes směs melounu a zeleniny a marinujeme 30 minut.

  • 4

    Vzniklý salát můžeme ozdobit lístky máty.

Komentáře k receptu