Čokoládový dezert se zapečeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 450 g Jablka
  • 400 g Meruňky
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ovesné vločky
  • 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 711.7 mg
  • Vláknina 19100 mg
  • Vitamín A 19100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme lžící másla. Jablka a meruňky oloupeme a nakrájíme, vložíme je do mísy, přelijeme meruňkovou šťávou a mísou zatřeseme.

  • 2

    Smícháme mouku, 6 lžic másla, vločky, cukr a kousky čokolády. Směs nasypeme do mísy a pečeme čtyřicet pět minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu