Kotlety na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 41 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1176.4 mg
- Vláknina 10889.8 mg
- Vitamín A 10889.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji v kastrolu restujeme z obou stran dvě minuty kotlety dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme v teple.
-
2
Do kastrolu přidáme kousky cibule, smažíme je pět minut doměkka a dozlatova, přidáme nastrouhané zelí, oloupané plátky jablek bez jádřince, víno, sůl a pepř. Vložíme i kotlety, kastrol přikryjeme a pokrm pečeme v troubě asi hodinu a půl doměkka. Během pečení kotlety poléváme vínem.