Ďábelská treska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 696.2 mg
- Vláknina 1841.9 mg
- Vitamín A 1841.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresky dobře očistíme, podél páteře nařízneme a vyjmeme páteř. Ryby osolíme, posypeme špetkou cayenského pepře a vložíme do vymazaného pekáčku máslem.
-
2
Ještě je potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, velmi lehce posypeme moukou a podlijeme trochou rybího vývaru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Na talíři ryby posypeme posekanou petželkou a podáváme s plátkem citronu.