Omáčka s fenyklem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 35.4 mg
- Draslík 423.6 mg
- Vláknina 6645.3 mg
- Vitamín A 6645.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle opečeme fenykl nakrájený na kostičky. Poté zalijeme anýzovým likérem, vínem a rybím vývarem. Vše přivedeme k varu. Celou směs vaříme tak dlouho, dokud tekutina mírně nezhoustne. Jakmile tekutina zhoustne, přimícháme do směsi dílky pomeranče, pomerančovou šťávou a holandskou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
-
2
Podáváme s pečeným candátem.