Datlový koláč na pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 47 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 373.7 mg
- Vláknina 9253.3 mg
- Vitamín A 9253.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit.
-
2
Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle.
-
3
Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit.
-
4
Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme.