Jehněčí na meruňkách a pistáciích
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 500 g Rýže loupaná
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 0.75 šálek Pistácie
- 0.5 šálek Meruňky sušené
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1135 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 50 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 762.6 mg
- Vláknina 19482 mg
- Vitamín A 19482 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1208.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi necháme zezlátnout nasekanou cibuli, přidáme kousky jehněčího a dochucené skořicí, solí a pepřem ho osmažíme ze všech stran. Pak ho necháme deset minut dusit. Přidáme protlak, dost vody na zakrytí masa a petrželku. Pokrm dusíme asi hodinu a půl doměkka.
-
2
K masu nalijeme vodu (aby byl celkový objem přibližně 625 ml), vložíme rozpůlené, nejlépe sušené, meruňky, nasekané pistácie, rýži a podusíme dalších dvacet minut, až je rýže měkká.
-
3
Pokrm podáváme ozdobený petrželkou.