Hlávkový salát se zeleninou a ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 175 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 444 mg
- Vláknina 15973 mg
- Vitamín A 15973 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy salátu položíme na dno misek a na ně dáme nastrouhanou mrkev. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a rozložíme do mísy na obvod kolem mrkve, vložíme datle a mandle. Smícháme citonovou a pomerančovou šťávu, cukr, sůl a směs nalijeme na salát.