Hlávkový salát se zeleninou a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Datle
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 šálek Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 444 mg
  • Vláknina 15973 mg
  • Vitamín A 15973 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy salátu položíme na dno misek a na ně dáme nastrouhanou mrkev. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a rozložíme do mísy na obvod kolem mrkve, vložíme datle a mandle. Smícháme citonovou a pomerančovou šťávu, cukr, sůl a směs nalijeme na salát.

Komentáře k receptu