Plněné listy se zeleninou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Vinné listy
  • 125 ml Olej olivový
  • 1.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 0.25 šálek Petržel - nať
  • 0.666667 šálek Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 444.3 mg
  • Vláknina 15106.8 mg
  • Vitamín A 15106.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je.

  • 2

    Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl.

  • 3

    Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků.

  • 4

    Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut.

  • 5

    Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou.

Komentáře k receptu