Plněné listy se zeleninou a bylinkami
Suroviny
- 250 g Vinné listy
- 125 ml Olej olivový
- 1.5 kávová lžička Fenykl obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Rýže loupaná
- 0.25 šálek Petržel - nať
- 0.666667 šálek Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 444.3 mg
- Vláknina 15106.8 mg
- Vitamín A 15106.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je.
-
2
Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl.
-
3
Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků.
-
4
Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut.
-
5
Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou.