Lilkové dárečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mozzarella
  • 105 ml Olej olivový
  • 5 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 16 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 557 mg
  • Vláknina 10840.8 mg
  • Vitamín A 10840.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky zbavíme stopek a nakrájíme je na šestnáct tenkých plátků. Vaříme je dvě minuty v osolené vodě doměkka. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na osm plátků.

  • 2

    Dva plátky lilku položíme přes sebe, na ně dáme plátek rajčete, špetku soli a pepře, lístek bazalky, plátek mozzarelly, lístek bazalky, plátek rajčete a koření. Konce lilků přeložíme a vytvoříme z nich balíček. Dohromady jich bude osm. Pak je necháme dvacet minut chladit v lednici.

  • 3

    Ušleháme si zálivku, olej, ocet, protlak a šťávu. Zálivku osolíme a opepříme.

  • 4

    Balíčky potřeme olejem a pečeme je v troubě pět minut dozlatova. Podáváme je se zálivkou a petrželkou.

Komentáře k receptu