Závin s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 48 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 59 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 5886.7 mg
- Vitamín A 5886.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
Na pánev dáme sedmdesát gramů másla, necháme je rozpustit a na něm mírně usmažíme strouhanku.
-
3
V míse smícháme skořici, cukr a strouhanou citronovou kůru. Poté vmícháme vypeckované višně.
-
4
Troubu si předehřejeme na 190 °C.
-
5
Na mírně pomoučeném vále rozválíme těsto do tvaru obdélníku a posypeme strouhankou. Lžící poklademe těsto višňovou směsí a srolujeme. Závin položíme na plech švem dolů, aby se nám při pečení nerozevřel.
-
6
V předehřáté troubě pečeme asi čtyřicet pět minut. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem. Můžeme závin podávat teplý i studený.