Sušenkový koláč s kandovaným ovocem
Suroviny
- 10 g Hrozinky
- 70 g Máslo čerstvé
- 110 g Cukr moučkový
- 80 g Čokoláda mléčná
- 10 g Pomerančová kůra
- 170 g Sušenky BeBe světlé jemné
- 10 g Zázvor kandovaný
- 10 g Papaya kandovaná
- 10 g Ananas kandovaný
- 4 kávová lžička Želatina
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 25 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 242.6 mg
- Draslík 138.1 mg
- Vláknina 3984 mg
- Vitamín A 3984 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy se sto gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a necháme v chladničce ztuhnout.
-
2
Ve větší míse smícháme pokrájené kandované ovoce, hrozinky a rum, necháme uležet.
-
3
V misce rozpustíme ve sto dvaceti pěti ml mléka želatinu, až nabobtná. V rendlíku promícháme padesát gramů cukru, zbylé mléko se solí, vmícháme želatinovou směs, dáme rendlík do vodní lázně, za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až se želatina zcela rozpustí. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky a zahříváme, ale nesmíme vařit, až krém zhoustne, poté nalijeme na kandovanou směs. Krém vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání.
-
4
V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.
-
5
Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.