Svíčkové řezy se zeleninou na chilli a citronu
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
- 100 g Rajčata
- 40 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej olivový
- 80 ml Olej stolní
- 50 ml Bujón hovězí
- 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
- 4 ks Hovězí svíčková
- 4 ks Anglická slanina
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Bramborové hranolky zmrazené
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1690 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 75 g
- Sodík 4568 mg
- Bílkoviny 150 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 331.7 mg
- Draslík 2998.9 mg
- Vláknina 6563 mg
- Vitamín A 6563 mg
- Vitamín B6 4.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety osolíme, opepříme, obalíme ve slanině a zavážeme nití.
-
2
Okurky, rajčata a chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. K zelenině přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou petrželku, citronovou kůru a šťávu podle chuti, pastu, olej a cukr.
-
3
Na čtyřech lžicích oleje opékáme filety čtyři minuty z jedné strany a tři z druhé.
-
4
Do výpeku přilijeme bujon a poté, co přejde varem a my ho přecedíme, přidáváme koření.
-
5
Maso podáváme s omáčkou, hranolky a výpekem.