Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem
Suroviny
- 250 g Hroznové víno
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Petržel - nať
- 1.77 ml Máslo čerstvé
- 1.71 ml Olej olivový
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar drůbeží
- 5 ml Citronová šťáva
- 6 ks Kuřecí prsa
- 8 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Estragon
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 1370.7 mg
- Vláknina 3025.7 mg
- Vitamín A 3025.7 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, bazalku nasekanou na jemno, sušený estragon, sladkou papriku, sůl a pepř smícháme v misce na směs, ve které obalíme kuřecí prsa.
-
2
V pánvi s masivním dnem prudce rozehřejeme olej a máslo a vložíme obalené maso na pánev. Dáváme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Maso restujeme z obou stran dozlata, přidáme prolisovaný česnek a opékáme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, přiklopíme a na mírném plameni povaříme asi 5 minut do úplného změknutí masa.
-
3
Přidáme citronovou šťávu s vývarem a rozpůlené červené hrozny a uvedeme do varu. Poté vyjmeme kuře a hrozny a obojí přesuneme na předehřátý servírovací talíř, maso udržujeme stále teplé. Omáčku ještě dovaříme tak, aby nám z původního objemu zůstala jen polovina.
-
4
Vzniklou omáčkou pokapeme maso a hrozny a dozdobíme čerstvou petrželkou nasekanou najemno.