Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí kýta
  • 100 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej stolní
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Broskve
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 dl Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 992.1 mg
  • Vláknina 9549.2 mg
  • Vitamín A 9549.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce.

  • 2

    Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme.

  • 3

    Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy.

  • 4

    Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí.

Komentáře k receptu