Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi
Suroviny
- 900 g Jehněčí kýta
- 100 g Hrozinky
- 50 g Mandle
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 125 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej stolní
- 3 ks Cibule
- 4 ks Broskve
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 0.25 dl Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 38 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 992.1 mg
- Vláknina 9549.2 mg
- Vitamín A 9549.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce.
-
2
Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme.
-
3
Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy.
-
4
Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí.