Vepřové kotlety s kdoulí
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Kdoule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Víno bílé
- 0.5 šálek Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 552.5 mg
- Vláknina 14066.2 mg
- Vitamín A 14066.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Vložíme kotlety, po dobu 2-3 minut je zprudka opečeme a vyjmeme.
-
2
Do pánve přilijeme zbytek oleje, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme oloupanou a vypeckovanou a na tenké dílky nakrájenou kdouli a smažíme další 3 minuty. Přidáme víno a povaříme 2 minuty, aby směs trochu zhoustla.
-
3
Z pomeranče vymačkáme šťávu a vmícháme ji do směsi, přidáme slepičí vývar, kousek celé skořice, med a na mírném ohni povaříme 10-15 minut až do zhoustnutí šťávy. Vrátíme maso na pánev a opět povaříme 5-10 minut. Přidáme petržel, osolíme a opepříme.
-
4
Kotlety dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.