Vepřové kotlety s kdoulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Kdoule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Víno bílé
  • 0.5 šálek Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 552.5 mg
  • Vláknina 14066.2 mg
  • Vitamín A 14066.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Vložíme kotlety, po dobu 2-3 minut je zprudka opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve přilijeme zbytek oleje, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme oloupanou a vypeckovanou a na tenké dílky nakrájenou kdouli a smažíme další 3 minuty. Přidáme víno a povaříme 2 minuty, aby směs trochu zhoustla.

  • 3

    Z pomeranče vymačkáme šťávu a vmícháme ji do směsi, přidáme slepičí vývar, kousek celé skořice, med a na mírném ohni povaříme 10-15 minut až do zhoustnutí šťávy. Vrátíme maso na pánev a opět povaříme 5-10 minut. Přidáme petržel, osolíme a opepříme.

  • 4

    Kotlety dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu