Šlehačkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Jogurt bílý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 balení Želatina v prášku
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • 10 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 195.5 mg
  • Draslík 296.8 mg
  • Vláknina 3534.8 mg
  • Vitamín A 3534.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.

  • 2

    Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.

  • 3

    Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.

  • 4

    Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.

Komentáře k receptu