Šlehačkové řezy
Suroviny
- 300 g Jahody zahradní
- 250 g Cukr krupice
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Jogurt bílý
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 balení Želatina v prášku
- 10 polévková lžíce Voda pitná
- 10 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 195.5 mg
- Draslík 296.8 mg
- Vláknina 3534.8 mg
- Vitamín A 3534.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.
-
2
Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.
-
3
Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.
-
4
Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.