Istrijský brodet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Česnek
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 5 ks Olivy zelené
  • 1 dl Olej olivový
  • 3 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Mořský ďas
  • 1 polévková lžíce Borůvky
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 1207.2 mg
  • Vláknina 5868.3 mg
  • Vitamín A 5868.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořskou rybu vykucháme, očistíme, pořádně omyjeme a naporcujeme.

  • 2

    Porce ryby osolíme, obalíme v mouce.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme rybu z každé strany dozlatova.

  • 4

    Potom porce ryby vyjmeme z oleje, dáme je do čisté pánve a použitý olej přecedíme přes sítko a nalijeme ho do druhé, hlubší pánve.

  • 5

    Na použitém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, který zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme víno, ocet, citronovou šťávu a zředíme trochou vody.

  • 6

    Vše necháme několik minut povařit, odstavíme z plotny a přidáme borůvky, kapary, rozmarýn, rajčatový protlak a pepř.

  • 7

    Důkladně promícháme a touto šťávou přelijeme porce ryby v pánvi a při mírné teplotě spolu povaříme 30 minut.

  • 8

    Před dokončením vaření přidáme do šťávy olivy a drobně pokrájenou zelenou petrželku.

Komentáře k receptu