Chlebíček s datlemi a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Datle
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 165 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 85 g Ořechy vlašské
  • 55 g Cukr krupice
  • 55 g Cukr moučkový
  • 175 ml Voda pitná
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Brandy peach
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 511.2 mg
  • Vláknina 11263.2 mg
  • Vitamín A 11263.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180°C. Vypeckované a pokrájené datle přelijeme horkou vodou. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a strouhaným muškátovým oříškem. Umixujeme máslo s cukry do pěny, vmícháme našlehané vejce a brandy, postupně přisypeme suchou směs, datle s vodou a ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi 10 minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře k receptu