Chlebíček s datlemi a ořechy
Suroviny
- 170 g Datle
- 55 g Máslo čerstvé
- 165 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 85 g Ořechy vlašské
- 55 g Cukr krupice
- 55 g Cukr moučkový
- 175 ml Voda pitná
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Brandy peach
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 27 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 511.2 mg
- Vláknina 11263.2 mg
- Vitamín A 11263.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180°C. Vypeckované a pokrájené datle přelijeme horkou vodou. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a strouhaným muškátovým oříškem. Umixujeme máslo s cukry do pěny, vmícháme našlehané vejce a brandy, postupně přisypeme suchou směs, datle s vodou a ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi 10 minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.