Řezy s fíky
Suroviny
- 350 g Fíky sušené
- 85 g Ořechy vlašské
- 170 g Cukr moučkový
- 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 10 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 400.3 mg
- Vláknina 10801.2 mg
- Vitamín A 10801.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si čtvercovou formu cca 30x20 cm, vyložíme ji pečícím papírem a pomažeme tukem. Troubu předehřejeme na 170°C. Fíky nakrájíme nahrubo. V míse našleháme cukr s vejci. Odděleně prosejeme mouku, smícháme se sypkými přísadami a po částech vmícháme do utřených vajec s cukrem. Poté do směsi přimícháme pokrájené fíky, posekané ořechy a koňak. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba 40 minut, až je vršek těsta hnědý a pevný. Necháme vychladnout, a poté překlopíme na moučkovým cukrem posypaný pergamenový papír. Krájíme řezy.