Vepřová pečeně s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 49 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 4902 mg
- Vitamín A 4902 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3795.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme.
-
2
2 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
-
3
Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny.
-
4
Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč.
-
5
Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou.
-
6
Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky.
-
7
Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme.
-
8
Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu.