Vepřová panenka na jablkách a ostružinách
Suroviny
- 150 g Ostružiny
- 500 g Vepřová panenka
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Víno růžové
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 5 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 948.3 mg
- Vláknina 11334.8 mg
- Vitamín A 11334.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné 1 cm, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
-
2
Do pánve přilijeme vývar a víno, přidáme čerstvý tymián a med, promícháme a zvolna povaříme. Vrátíme zpět maso, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka a vaříme bez pokličky asi 5 minut. Nakonec vsypeme omyté ostružiny, vše ještě 5 minut povaříme.
-
3
Pokrm osolíme, opepříme a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
-
4
Podáváme s vařenou zeleninou.