Vepřová panenka na jablkách a ostružinách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ostružiny
  • 500 g Vepřová panenka
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Víno růžové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 948.3 mg
  • Vláknina 11334.8 mg
  • Vitamín A 11334.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné 1 cm, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  • 2

    Do pánve přilijeme vývar a víno, přidáme čerstvý tymián a med, promícháme a zvolna povaříme. Vrátíme zpět maso, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka a vaříme bez pokličky asi 5 minut. Nakonec vsypeme omyté ostružiny, vše ještě 5 minut povaříme.

  • 3

    Pokrm osolíme, opepříme a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.

  • 4

    Podáváme s vařenou zeleninou.

Komentáře k receptu