Celozrnné švestkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 12 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 179.3 mg
- Vláknina 8748.6 mg
- Vitamín A 8748.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 230.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sojové mléko v hrnci dobře rozmícháme s hrubou špaldovou moukou. Použijeme asi 1/4 celkového množství mouky. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplem nám kaše začne houstnout. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Kaši vyklopíme na vál, který jsme si posypali špaldovou moukou. Postupně zapracujeme do kaše 1 vejce a zbylou mouku. Vznikne nám hladké těsto. Vytvoříme delší váleček, který si nakrájíme nožem na stejné plátky. Do každého zabalíme 1 vypeckovanou švestku a v dlani uválíme do kulatého knedlíku.
-
3
Knedlíky vkládáme do vroucí, jemně osolené vody a vaříme 10 minut. Hotové knedlíky poléváme medem a sypeme mletým mákem.