Staročeská ovocná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 189.4 mg
- Vláknina 15120 mg
- Vitamín A 15120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povidla zředíme trochou vody, přidáme očištěné, na kousky nakrájené ovoce, celou skořici a vaříme, až je ovoce měkké.
-
2
Skořici vyjmeme a polévku podle chuti přisladíme.
-
3
V 1 lžíci studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme do polévky a krátce povaříme.
-
4
Polévku podáváme teplou i studenou. Můžeme podávat s chlebem nebo vánočkou.